Curt Creixent aprofundeix en les noves maneres de fer cinema més sostenibles, diverses i accesibles

Curt Creixent, trobades del curtmetratge celebra la seua huitena edició del 27 al 29 de juny en el marc de Cinema Jove. En les jornades, es tractaran temes com la sostenibilitat, la diversitat i l’accessibilitat, posats en valor per la nova Llei del cinema i de la cultura audiovisual, l’Avantprojecte del qual va ser aprovat pel Govern al febrer d’aquest mateix any, i que seran requisit per a obtindre les subvencions del sector.

La Llei actual data del 2007 i el món del cinema i l’audiovisual ha canviat radicalment des de llavors. En un context de creació i consum globalitzat, el Govern veu necessari l’enfortiment de les indústries audiovisuals espanyoles internacionalment. És per això, que aquesta nova Llei busca recolzar els processos de creació i autoria; posar en valor el patrimoni audiovisual; adaptar-se a les noves tecnologies i hàbits de consum; i fomentar una creació audiovisual sostenible, accessible, igualitària, innovadora, internacional i digital.

Per primera vegada, per a accedir a les ajudes es valorarà el foment de la igualtat de gènere, la sostenibilitat i impacte ambiental, la contribució a la transició digital i la incorporació de mesures d’accessibilitat universal. És per això que en aquesta edició de Curt Creixent prendrà gran protagonisme aquestes noves maneres d’entendre i fer cinema.

• 27 de juny – 11 h. // Sostenibilitat en l’audiovisual.

Paloma Andrés Urrutia, experta en Cooperació Internacional, Responsabilitat Corporativa i Desenvolupament Sostenible i directora de Relacions Institucionals de Mrs. Greenfilm, empresa consultora que dona servei al sector audiovisual per a reduir els seus impactes mediambientals.

• 27 de juny – 13 h. // Accessibilitat.

Mónica Souto del centre espanyol de subtitulat i audiodescripció (CESyA). Aquest centre està reconegut per llei com a centre tècnic de referència estatal en matèria d’accessibilitat audiovisual.

• 28 de juny – 10 h. // Bones pràctiques de diversitat en la gestió de festivals.

Amaia Serrulla, Responsable del departament de Documentació i Gestió de Pel·lícules del Festival de Sant Sebastià, festival que ha publicat el seu tercer “Informe d’identificació de gènere”.

A més d’aquestes xarrades, Curt Creixent és un espai de trobada que posa en valor l’enorme i creixent potencial creatiu, industrial, social i cultural que té el curtmetratge. Reunirà i relacionarà a professionals i estudiants de l’audiovisual, la cultura i l’educació, amb sessions de debat, trobades One to One, projeccions i pitchings.