Curt Creixent 2017

3ª Edició — El Publics

Curt Creixent 2017 es va dedicar a un tema clau de l’audiovisual i la cultura: els públics. En la trobada es va debatre sobre com els espectadors canviem en relació amb l’oferta de cinema que coneixem i la que cerquem en les diferents pantalles. Així, al costat dels professionals de la programació, la gestió audiovisual, o el periodisme, compartírem experiències de difusió i comunicació del cinema més curt, que s’expandeix amb les noves tecnologies. Nous camins que connecten les pel·lícules amb els públics i dels quals volem parlar i debatre.

10 Nov - 9:30h - 18:00h. MUVIM
9:30h

Presentació de la jornada

  • José Luis Moreno (Director Adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura)
  • Rafael Company (director del MuVIM)
10:00h

1ª sessió: Els públics del cinema i la cultura

Per a començar, abordem l’anàlisi dels públics del cinema i la cultura i com treballar aquests públics en activitats amb un abast definit, com és el de la Comunitat. Comptem, entre d’altres, amb diferents gestors culturals que tenen experiència en l’àmbit de diversos formats de cinema:

  • Sara Mansanet. (Directora del Festival Internacional de migmetratges La Cabina.)
  • José Antonio Hurtado. (Cap de programació de cinema de la Filmoteca-IVC.)
  • Carlos Madrid. (Director del Festival Internacional de València Cinema Jove.)
11:45h

2ª sessió: Públics i audiències. El curt en TV i mitjans digitals

Volem parlar de la difusió al públic del curtmetratge i altres formats audiovisuals nous a través de la televisió i els mitjans digitals, com les plataformes i arxius d’internet i les xarxes socials. També de la funció de l’exhibició de cinema en la promoció de la indústria pròpia, de la normalització lingüística, i en la responsabilitat educativa per a la formació dels públics més joves. I, especialment, de les estratègies d’audiència en l’àmbit autonòmic. Tindrem ocasió de compartir aquestes reflexions amb un del responsables del nou espai mediàtic públic valencià.

  • Ernest J. Sorrentino. (Subdirector de continguts de CVMC / À Punt)
11:15

3ª sessió: Debat i propostes

16:00h

4ª sessió: Presentació de festivals i projecció de curts

La sessió de la vesprada és el torn dels festivals que parlaran de les experiències i estratègies amb els seus públics. Gaudirem de la participació de tres festivals amb trajectòries molt diferents que, a més, ens presentaran cadascun una pel·lícula premiada recentment al seu festival i representativa de la seua programació.

  • Festival Internacional de migmetratges La Cabina, per Sara Mansanet, (directora del festival.) Premi del públic 2015: Terremere (Aliou Sow, 2014, 32’)
  • Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove, per Carlos Madrid, (director del festival). Lluna de València al millor curt 2017: Submarine (Mounia Akl, 2015, 21’)
  • Festival Cinema Ciutadà Compromés, per José Ignacio Pastor, (director del festival y president d’ACICOM.) Premi millor curt 2016: 14 anys i un día (Lucía Alemany, 2015, 12’)