cc16_cartel_dina3plus_20161202_jpeg_para_web_final-copia

Enguany dediquem la segona edició de la jornada Curt Creixent als usos i possibilitats educatives dels curts. Pensem que són un format audiovisual ideal per a l’ensenyament del cinema i d’altres continguts: la seua durada permet tenir més temps de debat en una sessió; a més, hi ha una gran quantitat i varietat de curts que es produeixen cada any (només cal saber com trobar-los).

Són molts els mestres i educadors que utilitzen els curts a classe i també els festivals i espais culturals que els programen en activitats formatives. Per això en Curt Creixent volem compartir les experiències de docents i professionals del cinema, intercanviar recursos i crear sinergies per a promoure la innovació educativa a la Comunitat. I també fer valer el nostre sector audiovisual, que té un enorme potencial creatiu i de difusió a través dels curts.

De matí, celebrarem la trobada de debats amb educadors, festivals, programadors i gestors culturals. Tots els professionals docents i audiovisuals están convidats a venir i participar en una sessió dedicada a les maneres de compartir i difondre els curts en les aules i en altres espais. De vesprada farem dues sessions obertes al públic per a conéixer de primera mà experiències didàctiques amb curts. Primerament, els educadors presentaran els seus projectes i, després, els festivals de cinema mostraran alguns dels curts amb possibilitats didàctiques més destacats. Vine a descobrir-los!


 PROGRAMA DE LA JORNADA

Trobada per a professionals (amb inscripció*)

*Cal inscriure’s enviant el nom i el centre o professió al correu curtcreixent@gmail.com. A més, tots els docents poden obtenir certificat oficial d’assistència del CEFIRE de Torrent inscribint-se ací

  • 9.30-10.00 -Presentació de la jornada a càrrec dels organitzadors: CulturArts-IVAC, MuVIM i Some Like It Short.
  • 10.00-11.30 -Sessió 1: Festivals i altres pantalles amb curts com a espais per a l’educació no formal.
  • 11.30-11.45 -Descans
  • 11.45-13.15 -Sessió 2: L’ús del curtmetratge com a recurs educatiu a les aules, des d’Infantil a la universitat i més enllà.
  • 13.15-14.00 -Resum i propostes d’intercanvi i seguiment

Sessions obertes a tots els públics

  • 16.00-18.00 Presentació d’experiències didàctiques amb curts a càrrec dels educadors
  • 18.00-20.00 Sessió especial de curts educatius de festivals de cinema valencians*

*A càrrec dels programadors de CortoComenius, Trobada Audiovisual de Joves, MICE, Festival Totó i Humans Fest.                                                                                                                               

Si vols, pots descarregar el flyer ací